Write For Us

Osman Kavala‘ya müebbet: Gezi Davası'nda iktidar ne hedefledi? | DW Haber

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
115 İzlenme
Published
YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

#DWHaber'de bugün:

00:00 Bülten özeti

00:50 ????Gezi Davası'nın siyasi etkileri

Gezi Parkı davasında 9 yıl sonra çıkan karara yönelik tartışmalar sürüyor. İş insanı Osman Kavala 4,5 yıldır tutuklu. Kavala, son iki yıldır cezaevinde olmasına gerekçe suçlamadan beraat etti. Öncesinde beraat ettiği suçlamadan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ve yine tutuksuz yargılanan yedi sanığa 18'er yıl hapis cezası verildi. Hukukçular tepkili. Kararın siyasi yansımaları da konuşulmaya başlandı. Peki iktidar, bu kararla kime ne mesaj vermeye çalışıyor ve muhalefet nasıl davranmalı?

04:20 ???? Gezi kararına karşı adalet nöbeti

Gezi Parkı davasında çıkan karar sonrası "Adalet Nöbeti"yapıldı.Taksim Dayanışması,, siyasetçiler ve yurttaşlar mahkemenin verdiği hapis cezalarını protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.
Basın açıklaması ve nöbet çağrısı nedeniyle polis,,, geniş güvenlik önlemleriyle meydanı kapattı. Nöbete katılanlar, DW Haber'e sebeplerini anlattı.


07:!3 ???? Türkiye'de avukat intiharları

Türkiye'de avukat sayısı 165 bini geçerken, 25 bin stajyer de avukat olmayı bekliyor. Avukat sayısı hızla artarken, pasta küçülüyor, sorunlar ise büyüyor. Bu yıl içinde 3'ü stajyer olmak üzere 7 avukat intihar etti.
Peki, neden? Bu ay başında TBMM'yi ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, intiharlar ve avukatlara yönelik şiddet olayları başta olmak üzere avukatların yaşadığı sorunların araştırılması için komisyon kurulmasını talep etmişti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile konuştuk.

11:33 ???? Türkiye'nin son Ermeni köyü

#Türkiye'deki Vakıflı Köyü, #Ermenistan dışındaki tek #Ermeni yerleşim yeri. Köy, Suriye sınırındaki Hatay’ın Samandağ ilçesi, Musa Dağı eteklerinde bulunuyor. Gelen misafirleri, köyün girişindeki ağacın altında flüt çalarak karşılayan 90 yaşındaki Dede Panos tüm hayatını bu köyde geçirmiş. Sultan 2’nci Mahmut tarafından Mihail adındaki bir Arap Hristiyana vakfedildiği için “Vakıflı” ismini alan köy, 1918’e kadar Osmanlı, 1918’den 1938’e kadar Fransa, 1939’a kadar da Hatay Cumhuriyeti yönetiminde kalmış. Hatay’ın Türkiye’ye katılması üzerine Musa Dağı eteğindeki 6 köyde yaşayan Ermenilere göç edebilme veya Türkiye’de kalabilme hakkı tanınmış.Beş köyün sakinleri göç etmiş, ancak Vakıflı köylüleri Türkiye’de yaşamayı tercih etmiş. DW Haber, Vakıflı Köyü sakinleriyle konuştu.
Kategori
TV Kanalı
Etiketler
DW Türkçe, haber, Ermeni
Yorum yazmak için Giriş yap ya da Üye ol .
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.