Write For Us

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel neden yeniden cezaevinde? - DW Haber

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
88 İzlenme
Published
???? Hükümetin basın özgürlüğüne ilişkin verdiği sözlere karşın Türkiye'de 2022 yılında da gazeteciler cezaevine girmeye devam ediyor. Gazeteci Sedef Kabaş'ın, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanmasının ardından bugün de cezaları kesinleşen iki gazeteci cezaevine gönderildi. Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, Libya'da öldürülen MİT mensubu haberleri nedeniyle yargılanmıştı. Pehlivan ve Ağırel açık cezaevine sevk edildi. Ancak koronavirüs izni kapsamında gün içerisinde tahliye edilebilirler.

???? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafızlık eğitimine yönelik faaliyetleri artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde örgün eğitimdeki öğrencilere hafızlık eğitimi veren Diyanet, burs verebilmek için bağış toplamaya başladı. Bağışlar için dini bir vakıfla protokol imzalayan Diyanet, Ocak ayının başından bu yana üç milyon liraya yakın bağış topladı. Bağışlarla küçük yaştaki öğrenciler hafız olarak yetiştirilecek. Belge alanlar, bakanlık tarafından belirlenen imam hatip liselerine yönlendirilecek.

???? Konrad Adenauer Vakfı'nın "Türkiye Gençliği" anketine göre, gençlerin büyük bölümü mutsuz ve köklü bir değişim arzuluyor. Ankete katılan gençlerin çoğu dikkate alınmadıklarını ve toplum tarafından ihmal edildiklerini düşünüyor. "Gençlerin yüzde 73'ü hayat pahalılığı, enflasyon ve olası bir ekonomik çöküş nedeniyle yurt dışında yaşamak istiyor." Ankete katılanların yüzde 62,8'i Türkiye'nin geleceğini olumlu görmediğini belirtirken, yüzde 35,2'si ise ülkenin geleceğinin tamamen umutsuz olduğunu düşündüğünü kaydetti. DW Haber araştırmayı derledi ve gençlere bu konuları sordu.

???? İklim değişikliğinin yarattığı etkiler, insanları korona virüsten daha fazla tedirgin ediyor. Konda'nın İklim Haber'le birlikte hazırladığı çalışmaya göre, vatandaşların yüzde 77'si iklim değişikliğinin yarattığı yıkımın korona virüsten daha fazla olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde her 100 kişiden 66'sı iklim değişikliğinden endişeli. Hükümet, bu konuda bir adım attı. Paris Anlaşması'nı imzaladı, ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirdi. Ancak yapılan icraatlara bakıldığında henüz net bir gelişme yok. Gözler önümüzdeki hafta yapılacak iklim şurasında. DW Haber, iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkileri ve neler yapılması gerektiğini uzmanlarıyla konuştu.


YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
Kategori
TV Kanalı
Etiketler
DW Türkçe, haber, Canlı
Yorum yazmak için Giriş yap ya da Üye ol .
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.