Write For Us

Ukrayna krizinde NATO üyesi Türkiye'nin yeri I DW Haber

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
74 İzlenme
Published
#DWHaber'de bugün:

00:00 Bülten Özeti

01:30 ????Ukrayna krizinde NATO

Türkiye 1952 yılında NATO'ya üye oldu. Türkiye'nin üyeliğinin tam 70'inci yılında NATO büyük bir dönüm noktasında. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile, daha kısa bir süre öncesine kadar yapısı, kimliği tartışmalara neden olan NATO çok hızlı bir şekilde yeniden konumlanıyor. Bu süreçte Türkiye nerede duracak, NATO üyeliği Türkiye için ne anlama geliyor ve Türkiye'nin NATO için önemi ne?

05:25 ????Ukrayna'daki Türk öğrenciler

Rusya'nın Ukrayna’yı işgal etmeye başlamasının üzerinden altı gün geçti. Ülkenin pek çok şehrinde Türk vatandaşları da var. Kurtarılmaları için yoğun çaba sarf ediliyor. Ancak Rusya sınırına sadece 30 kilometre uzaktaki Sumi kentinde kalan yaklaşık 150 Türk öğrenci için şimdilik tahliye umudu yok. Şehrin tüm giriş ve çıkışları Rus askerlerinin kontrolünde. Sumi'deki öğrencilerle konuştuk.

08:06 ????Ekonomide "algı yönetimi" mi var?

KDV indirimleri, asgari ücret artışı, kur korumalı hesaplar, tarıma verilen destekler… Son dönemde enflasyonla mücadele kapsamında atılan bir dizi adım söz konusu. Peki, bu adımlar ne kadar etkili? DW Türkçe'ye konuşan ekonomistler bir algı yönetimine işaret ediyor. Buna göre "müjde" olarak sunulan indirim ve destekler zamların etkisinin oldukça gerisinde kalıyor. Geçici önlemlerle sorunlar gizlenirken, bütçedeki açık büyüyor. Bu da var olan krizin gelecekte daha da derinleşeceğine işaret.

16:07 ????Zeytinlikler madenciliğe açılıyor

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik, çevrecileri ayağa kaldırdı. Söz konusu yönetmelik zeytinlik alanların madenciliğe açılmasına olanak sağlıyor. Hukukçulara göre, bu durum hukuksuzluğun önünü açıyor. Aslında zeytinlik alanları koruyan bir kanun var. Yeni yönetmelikle kanunun koyduğu yasak aşılmaya çalışılıyor…

12:14 ????Hak ihlalleri neden artıyor?

Türkiye'de yıllardır en çok eleştirilen konuların başında insan hakları ihlalleri geliyor. Hak örgütlerinin araştırmalarına göre, ihlallerdeki artış 2021 yılında da hız kesmedi. İhlaller evden sokağa, cezaevinden nezarethanelere kadar hayatın birçok alanında. Artışın en yoğun yaşandığı bölgeler ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu. Peki, hak ihlalleri neden artıyor ve nasıl önlenebilir? DW Haber İnsan Hakları Derneği'nin raporunu inceledi.

YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
Kategori
TV Kanalı
Etiketler
DW Türkçe, haber, Rusya
Yorum yazmak için Giriş yap ya da Üye ol .
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.